- Lis 9, 2008
- 9,365
- 0
- 0
Jabłka pieczone z karmelem, nadziewane m'msami:
2 jabłka
cynamon
cukier 0,5 szklanki
woda 0,5 szklanki
m'msy
Umyć jabłka odciać dekiel i wydłubać koszyk, dziure trochę powiekszyć jeśli trzeba.
Calość posypać cynamonem i do dziurki wsypac m;m i posypać cukrem, zamknać dekiel.
Jabłko do foli aluminiowej i do piecyka elektrycznego 200c na 15-20min
Karmel 0,5 kubka cukru, 0,5 kubka wody do gara i gotować i mieszać do czasu
jak zacznie ciemnieć wyłaczyć, odstawić z palnika.
Jabłko na talerzu udekorować ciepłym karmelem. i bitą śmietaną.
Przepis i zdjęcie dostałam od brata, zdolny chłopak, (nie wiem z kąd pochodzi przepis).
2 jabłka
cynamon
cukier 0,5 szklanki
woda 0,5 szklanki
m'msy
Umyć jabłka odciać dekiel i wydłubać koszyk, dziure trochę powiekszyć jeśli trzeba.
Calość posypać cynamonem i do dziurki wsypac m;m i posypać cukrem, zamknać dekiel.
Jabłko do foli aluminiowej i do piecyka elektrycznego 200c na 15-20min
Karmel 0,5 kubka cukru, 0,5 kubka wody do gara i gotować i mieszać do czasu
jak zacznie ciemnieć wyłaczyć, odstawić z palnika.
Jabłko na talerzu udekorować ciepłym karmelem. i bitą śmietaną.
Przepis i zdjęcie dostałam od brata, zdolny chłopak, (nie wiem z kąd pochodzi przepis).
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: