- Gru 21, 2011
- 54
- 0
- 0
Moje ukochane niedzielne śniadanie. Smak mojego dzieciństwa. Nie ma nic lepszego od świeżego chleba, pasty i kawy zbożowej. Pycha!
Składniki
5 jaj ugotowanych na twardo
2 pęczki rzodkiewki
Pęczek szczypiorku
Kostka sera żółtego
Majonez (około 3 łyżek - konsystencję pasty widać na zdjęciach)
Pieprz (do smaku)
Wykonanie
1. Jaja, ser i rzodkiewki ucieramy na tarce o grubych oczkach.
2. Drobno siekamy szczypior.
3. Do składników dodajemy majonez i pieprz. Mieszamy ze sobą. Dobrze jest potrzymać pastę przez jakiś czas w lodówce, by składniki się "przegryzły".
4. Podajemy na kanapkach.
Składniki
5 jaj ugotowanych na twardo
2 pęczki rzodkiewki
Pęczek szczypiorku
Kostka sera żółtego
Majonez (około 3 łyżek - konsystencję pasty widać na zdjęciach)
Pieprz (do smaku)
Wykonanie
1. Jaja, ser i rzodkiewki ucieramy na tarce o grubych oczkach.
2. Drobno siekamy szczypior.
3. Do składników dodajemy majonez i pieprz. Mieszamy ze sobą. Dobrze jest potrzymać pastę przez jakiś czas w lodówce, by składniki się "przegryzły".
4. Podajemy na kanapkach.