2-3 porcje
1 większy kalafior
sos biały:
3-4 łyzki kwaśnej śmietany 18%
3 kostki serka Kiri
świerzo zmielony pieprz
sól
sos czerwony:
2-3 pomidory (bardzo dojrzałe, jeżeli sa kwaśne można dodac szczypte fruktozy)
1 mały ząbek czosnku (można pominąć)
sól
Gotujemy kalfior w posolonej wodzie.
Sos biały: na patelni podgrzewamy śmietane, dodajemy ser, gdy sie rozpusci doprawiamy. Mieszamy kalafior z sosem, wykładamy na talerze.
Sos czerwony: pomidory obieramy ze skórki i wybieramy pestki, miksujemy na mus lub bardzo drobno siekamy, mieszamy ze zmiażdzonym czosnkiem i solą. Sosem dekorujemy kalafior.
1 większy kalafior
sos biały:
3-4 łyzki kwaśnej śmietany 18%
3 kostki serka Kiri
świerzo zmielony pieprz
sól
sos czerwony:
2-3 pomidory (bardzo dojrzałe, jeżeli sa kwaśne można dodac szczypte fruktozy)
1 mały ząbek czosnku (można pominąć)
sól
Gotujemy kalfior w posolonej wodzie.
Sos biały: na patelni podgrzewamy śmietane, dodajemy ser, gdy sie rozpusci doprawiamy. Mieszamy kalafior z sosem, wykładamy na talerze.
Sos czerwony: pomidory obieramy ze skórki i wybieramy pestki, miksujemy na mus lub bardzo drobno siekamy, mieszamy ze zmiażdzonym czosnkiem i solą. Sosem dekorujemy kalafior.