- Wrz 23, 2008
- 17,678
- 78
- 48
To danie to mój ostatni hit, jako że wala mi się po chałupie skrzynka hokkaido.
2 torebki kaszy jaglanej
średnia dynia hokkaido pokrojona w kostkę, polana oliwą i upieczona
2-3 ząbki czosnku
pokruszone jalapeno
oliwa/olej
sól
Najczęściej dynię piekę wcześniej, przy okazji innego pieczenia.
Gotuję kaszę. W tym samym czasie na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję dynię, żeby się podgrzała, potem zmiażdżony czosnek i papryczkę. Kiedy się porządnie podgrzeje, wrzucam świeżo ugotowaną kaszę, dosalam i voila.
Ostatnio zaczynam od usmażenia jakiegoś delikatnego mięsa pokrojonego w małą kostkę i mam danie do pracy (plus jakaś surówka np. tarta rzodkiew).
Przepis pochodzi z opakowania kaszy jaglanej firmy Janex.
2 torebki kaszy jaglanej
średnia dynia hokkaido pokrojona w kostkę, polana oliwą i upieczona
2-3 ząbki czosnku
pokruszone jalapeno
oliwa/olej
sól
Najczęściej dynię piekę wcześniej, przy okazji innego pieczenia.
Gotuję kaszę. W tym samym czasie na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję dynię, żeby się podgrzała, potem zmiażdżony czosnek i papryczkę. Kiedy się porządnie podgrzeje, wrzucam świeżo ugotowaną kaszę, dosalam i voila.
Ostatnio zaczynam od usmażenia jakiegoś delikatnego mięsa pokrojonego w małą kostkę i mam danie do pracy (plus jakaś surówka np. tarta rzodkiew).
Przepis pochodzi z opakowania kaszy jaglanej firmy Janex.