- Sty 28, 2006
- 6,033
- 9
- 38
Kielich-bo robimy w wysokich kieliszkach
Potrzebujemy:
3 łyzki kawy naturalnej
6 jaj
szklanka kremówki
3 łyżki zelatyny
1,5 szkl cukru
cukier waniliowy
100 gr orzechów włoskich
2 łyżki czekolady w proszku
czekolada do dekoracji
Kawę zagotować z 2 szkl wody i cukrem waniliowym.
Przecedzić wymieszać z 2 łyż żelatyny i wystudzić.
Pół szkl kawy odstawić resztę rozlać do wysokich kielichów. i na 2 godz do lodówki.
jajka ubić z 1 szkl. cukru na parze.
Do połowy masy dodać czekoladę w proszku i pozostała zelatynę.
A do drugiej połowy napar kawy który wcześniej odstawiliśmy te pół szkl.
Wymieszać.Wystudzić.
śmietanę ubić z pozostałym cukrem.
Połowę połączyć z masą czekoladową resztę z kawową.
W kielichach układać oba kremy na przemian z grubo posiekanymi orzechami.
Ale super udało mi się wstawić zdjęcie.
Cieszę się jak dziecko
Potrzebujemy:
3 łyzki kawy naturalnej
6 jaj
szklanka kremówki
3 łyżki zelatyny
1,5 szkl cukru
cukier waniliowy
100 gr orzechów włoskich
2 łyżki czekolady w proszku
czekolada do dekoracji
Kawę zagotować z 2 szkl wody i cukrem waniliowym.
Przecedzić wymieszać z 2 łyż żelatyny i wystudzić.
Pół szkl kawy odstawić resztę rozlać do wysokich kielichów. i na 2 godz do lodówki.
jajka ubić z 1 szkl. cukru na parze.
Do połowy masy dodać czekoladę w proszku i pozostała zelatynę.
A do drugiej połowy napar kawy który wcześniej odstawiliśmy te pół szkl.
Wymieszać.Wystudzić.
śmietanę ubić z pozostałym cukrem.
Połowę połączyć z masą czekoladową resztę z kawową.
W kielichach układać oba kremy na przemian z grubo posiekanymi orzechami.
Ale super udało mi się wstawić zdjęcie.
Cieszę się jak dziecko