Konfitura z pigwy

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,671
2,968
113
Tak. Wywar wlewasz do garnka z pokrojoną pigwą, dodajesz 1/5 cukru, na małym ogniu zagotowujesz do rozpuszczenia cukru i zostawiasz do ochłodzenia. Potem znów dodajesz kolejną porcję cukru, doprowadzasz do wrzenia i znów zostawiasz i tak do końca , aż zużyjesz cały cukier. Przerwy mogą być kilkugodzinne, lub dłużej, jak Ci pasuje. Jak robię to rano, to kolejna porcja wieczorem.
Mieszać delikatnie, żeby te z wierzchu też były zanurzone i aby nie pognieść owoców.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

rybkaro

Well-known member
Lis 11, 2006
1,452
315
83
Bardzo dziękuje za odpowiedz
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
,właśnie obrałam moją pigwę i idę działać dalej .