pierniczek @ 29 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=878691Witam serdecznie
Przepraszam za moje pytanie, pewnie dla was będzie okropnie banalne, ale ja jestem zielona w tych sprawach jak szczypiorek na wiosne
chodzi o to jak utrzeć masło z tym budyniem, czy bardzo miękkie mikserem, czy taką drewnianą kulą w misie glinianej (bo tak robiła moja mama), bardzo proszę nie ignorować tego pytania, chcę zrobić tort z tą masą na urodziny, bo tak zachwalacie, a ja bardzo lubie jasne nadzienia, więc proszę was kochane o odpowiedz i pozdrawiam serdecznieWitaj,
To czym utrzesz masło z budyniem nie jest aż tak ważne, jak to, by zarówno masło, jak i budyń miały jednakową, najlepiej pokojową temperaturę. Ja, choć makutrę i pałkę posiadam, zawsze ucieram kremy mikserem, bo tak jest szybciej i wygodniej.
Ale tu jedynie mój własny komfort wychodzi na pierwszy plan, bo w makutrze utrze się równie dobrze, tylko siły i czasu potrzeba więcej.
Pozdrawiam i życzę udanych wypieków
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia