Krem z mascarpone i mleka skondensowanego slodzonego

missnervosa

Member
Maj 15, 2009
23
0
0
jest wszedzie
icon_smile.gif
tylko cenowo roznie - w Bomi pewnie bedzie drozszy
 

Celine

Member
Mar 12, 2010
97
0
0
Ja zrobiłam ten krem do tortu komunijnego córki i szczerze powiem,że jeszcze nie widziałam żeby tort tak szybko znikał.Ledwo uchowałam kawałek dla siebie.Najpierw każdy chciał po małym kawałeczku,jak posmakowali tak tort zaczął znikać w oka mgnieniu
rofl.gif
 

katikity

Member
Paź 28, 2010
107
0
0
Mam pytanie
Mieszkam w Austrii i nie iem jakie mleko to to wlasciwe az wstyd
Czy to skondensowane do kawy jak smietanka czy te w tubkach slodkie bardzo ??
Bede wdzieczna gdyz chce zrobic torta z ta masa
 

MarthaB

Well-known member
Kwi 9, 2009
2,840
64
48
Witam, ja na pewno się skuszę na tą masę, szukam inspiracji na tort na drugie urodziny synka (w lutym hahaha, ale muszę wypróbować przepisy
icon_smile.gif
i chciałabym upiec jeden tort czekoladowy, a drugi "jakiś". A, że czasu mam dużoooo to mogę trochę popróbować (przytyć i tak mogę, bom w ciąży
icon_smile.gif
hulaj dusza!!
 

endzi1984

Member
Gru 7, 2011
16
0
0
dzis wyprobowalam ten krem szybki i latwy...niekoniecznie tani
icon_smile.gif
ale smakuje rewelacyjnie, jutro sprawdze jak bedzie smakowal torcik z tym kremem.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,636
1,179
113
Trochę późno... ale może się przyda.
aniek44 @ 19 Feb 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1257467Witam wszystkich, mam pytanie dlaczego nie moge ubić serka juz czwarty mi się zważył. Prosze doradzcie mi
Serek powinien stać w lodówce ok 12 godzin - powinien być schłodzony.
katikity @ 8 Nov 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1046458Mam pytanie
Mieszkam w Austrii i nie iem jakie mleko to to wlasciwe az wstyd
Czy to skondensowane do kawy jak smietanka czy te w tubkach slodkie bardzo ??
Bede wdzieczna gdyz chce zrobic torta z ta masa
Pewnie już eksperymentowałaś... Wg mnie, to właściwe, to z tubki, słodzone.
 

endzi1984

Member
Gru 7, 2011
16
0
0
Ten krem jest wspanialy! Szybki w wykonaniu i do tego przepyszny! Czesto korzystam z tego przepisu!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

MarthaB

Well-known member
Kwi 9, 2009
2,840
64
48
Zalamalam się, bo nawet ta masa mi się zważyła.... Probowalam ja uratować, ale było coraz gorzej, masło normalnie. Poddalam się i wywalilam całość, podgrzewanie niby zlikwidowało masło, ale potem było rzadkie. Biszkopt przelozylam bita śmietaną
icon_biggrin.gif