Siostra_Ducket @ 19 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=740160tym razem w piekarniku
same krewetki, duzo masla, czosnek, ziola
i do tego bagietka mazana w tym maselku - pychadzis zrobilam tak swieze osmiorniczki - pyszne były
zdjec nie mam, ale dla niektorych osmiorniczki nie wygladaja apetycznie (moja mama stwierdzila, ze wygladaja jak szczurze łapki)
Siostra_Ducket @ 24 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=827195do naczynia zaroodpornego (lub na blaszke, taka duza z piekarnika,) daje kawalki masla, wkladam krewetki, wyciskam czosnek, daje zioła prowansalskie
i do nagrzeanego piekarnika - ok.180 stopni
ile minut? na oko
kilka (8-10), jak zobaczysz, ze surowe to najwyzej dopieczDzięki wielkie!Na pewno wykorzystamy ten sposób przyrządzania krewetek! Bardzo apetycznie wyglądają
Siostra_Ducket @ 19 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=847491tym razem krewetki na patelni (masło + oliwa cytrynowa + czosnek + limonka + natka pietruszki), z pancerzykami
trochę się pobawiłam przy ich obieraniu, ale dla tego smaku warto byłoSiosto_Ducket, a gdzie we Wrocławiu można kupić takie krewetki (Auchan?) ?
Siostra_Ducket @ 19 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=847550tak, kupiłam w Auchan
tam nie ma obranych, wiec pierwszy raz skusiłam się na takieMy też tam najczęściej kupujemy! Jest trochę roboty , ale warto - ten smak niesamowity
ajaj @ 12 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1139437Nigdy w zyciu nie przyzadzalam ani nie jadlam krewetek.Wstyd? Nawet nie wiem jak sie do tego zabrac. Maz czesto spoglada stesknionym wzrokiem w ich kierunku ale ja niestety nie mam pojecia nawet jakie kupic. Skad mam wiedziec czy one maja takie cos w srodku czy juz sa bez tego sznureczka? Chyba najbezpieczniej kupic mrozone? Jak myslicie? One powinny chyba byc juz bez tego badziewia w srodku? Czy powinnam je najpierw rozmrozic czy mozna takie zamrozone na patelnie wyrzucic?
Najbardziej martwi mnie ten sznureczek w srodku. Jak rozpoznac czy on tam jeszcze jest?Na poczatek kupiłabym mrożone, obrane ze wszystkiego.
Sznureczka w nich nie będziea gdyby przez niedopatrzenie jakiś został to sama go zobaczysz i wyciągniesz.
Wrzuć je na sitko, przelej sporą ilością wrzatku a potem na patelnię z nimi.
Tylko nie smaż za długo bo zrobią sie twarde
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia