Po raz pierwszy jadlam to ciasto na tzw baby shower i strasznie mi oo posmakowalo. Nie jest wysokie, niby banalne ale wg mnie smakuje naprawde smakowicie.
pieczemy ciemny biszkopt ( ja robie z przepisu hichotki) ktory przekrawamy na pol, nasaczamy i przekladamy masa smietanowo-galaretkowa.
masa:
½ l śmietany 36%
¾ szklanki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
½ szklanki mleka
3 różnokolorowe galaretki
Trzy różnokolorowe galaretki rozpuścić w trzech oddzielnych szklankach gorącej wody i przelać na talerze (wody dać mniej niż zaleca przepis na opakowaniu). Po zastygnięciu galaretki pokroić w zgrabne kwadraciki.
Żelatynę rozpuścić w letnim mleku. Śmietanę ubić, dodać cukier i mleko z żelatyną. Mieszać, aż zacznie tężeć. Delikatnie wmieszać kostki galaretki. Przelozyc biszkopt masa i wstawić do lodówki.
Masa wg, przepisu Ewy Wachowicz
pieczemy ciemny biszkopt ( ja robie z przepisu hichotki) ktory przekrawamy na pol, nasaczamy i przekladamy masa smietanowo-galaretkowa.
masa:
½ l śmietany 36%
¾ szklanki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
½ szklanki mleka
3 różnokolorowe galaretki
Trzy różnokolorowe galaretki rozpuścić w trzech oddzielnych szklankach gorącej wody i przelać na talerze (wody dać mniej niż zaleca przepis na opakowaniu). Po zastygnięciu galaretki pokroić w zgrabne kwadraciki.
Żelatynę rozpuścić w letnim mleku. Śmietanę ubić, dodać cukier i mleko z żelatyną. Mieszać, aż zacznie tężeć. Delikatnie wmieszać kostki galaretki. Przelozyc biszkopt masa i wstawić do lodówki.
Masa wg, przepisu Ewy Wachowicz
Ostatnią edycję dokonał moderator: