- Maj 5, 2010
- 1,297
- 0
- 0
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru pudru
5 dag margaryny
1 jajo
1/2 szklanki mleka
2 łyżki miodu
łyżka proszku do pieczenia
3/4 szklanki mleka
20 dag margaryny
2 łyżki kakao
1 szklanka cukru
2 opakowania wiórków kokosowych
1.
Margarynę rozetrzeć razem z cukrem stopniowo dodając jajo, miód, mleko ,oraz mąkę wymieszaną z poszkiem do pieczenia.
2.
Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem i piec w 175 stopniach około 30 min.
3.
Po ostygnięciu ciasta pokroić w kostkę.
Polewa:
1.
Mleko, margaryne i cukier rozpuścić w garnku, dodać kakao i gotować przez 5 -8 minut.
2.
Potem stawiamy polewę na najmniejszy gaz i za pomocą patyczków do szaszłyków maczamy ciasto w polewie ,a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych