Bedac tymczasowo na diecie bez glutenu, cukru, drozdzy i przetorow mlecznych, ciezko jest wynalesc slodkosci ktore naprawde dobrze smakuja.
Te ciasteczka poczatkowo kupowalam w sklepie ze zdrowa zywnoscia ale szybko ppostanowlam pogrzebac w internecie i wygrzebalam cos bardzo podobnego, dodajac niewielkie modyfikacje sa one bez mala nie do odroznienia od tych kupnych
3 dojrzale bardzo banany, rozgniatamy widelcem
2 szklanki platkow owsianych ( rolled oats)
1 szklanka daktyli posiekanych
1 lyzeczka ekstraktu waniliowego
1/3 szklanki oleju lub sosu jablkowego
garsc slonecznika bez soli
garsc pestek z dyni
szczypta cynamonu
szczypta galki muszkatalowej
Wszystkie skladniki dokladnie laczymy, tworzymy kulki ktore nastepnie pieczemy przez 10-15 minut w 170stopniach. Osobiscie te kulki smakuja mi najbardziej kiedy sa pieczone krocej niz dluzej
Smacznego.
Te ciasteczka poczatkowo kupowalam w sklepie ze zdrowa zywnoscia ale szybko ppostanowlam pogrzebac w internecie i wygrzebalam cos bardzo podobnego, dodajac niewielkie modyfikacje sa one bez mala nie do odroznienia od tych kupnych
3 dojrzale bardzo banany, rozgniatamy widelcem
2 szklanki platkow owsianych ( rolled oats)
1 szklanka daktyli posiekanych
1 lyzeczka ekstraktu waniliowego
1/3 szklanki oleju lub sosu jablkowego
garsc slonecznika bez soli
garsc pestek z dyni
szczypta cynamonu
szczypta galki muszkatalowej
Wszystkie skladniki dokladnie laczymy, tworzymy kulki ktore nastepnie pieczemy przez 10-15 minut w 170stopniach. Osobiscie te kulki smakuja mi najbardziej kiedy sa pieczone krocej niz dluzej
Smacznego.
Ostatnią edycję dokonał moderator: