Kurczak z czarnymi oliwkami

Lis 27, 2004
3,568
0
0
1 kurczak w kawalkach
6 pomidorow
1 kieliszek bialego wina
sok z pol cytryny
60 g oliwek czarnych bez pestek
majeranek
2 zabki czosnku
tymianek
bazylia szalwia
oliwa z oliwek
sol, pieprz

Kawalki kurczaka podsmazyc na oliwe przez okolo 15 minut ciagle mieszajac. Posolic, popieprzyc, wyjac kurczaka z powstalego sosu i trzymac w cieple.
Do sosu wlac wino, odparowac, posiekac pomidory, czosnek, tymianek, szalwie i majeranek, dodac do sosu. Wlozyc z powrotem kurczaka do sosu i gotowac pol godziny mieszajac od czasu do czasu.
Na koncu dodac oliwki, sok z cytryny i bazylie. Wymieszac dokladnie i podawac.

Przepis z netu. Nie wyprobowany osobiscie. Wyszukany na prosbe mAnth.