- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 4
- 0
Hej!
przepraszam, a to dodatkowo w ciasteczkach.
Drozdze od spodu fermentuja i jakby pozeraly to wszystko co jest nad nimi. Jak wszystko mokre to mozna zagniatac.
Mysle, ze to, czy 6 godzin czy 8 zalezy tez od temperatury. Ale oczywiscie na pewno mozna wstawic o 8 i do 18 na pewno beda gotowe do zagniatania.
Weerka, ale tego ciasta nie trzeba wyrabiac. A drozdzowe z zaczynem to zwykla procedura, ktorej osobiscie unikam po kilku klapach.
Zrazona bylam do tego stopnia, ze gdyby nie maszyna do chleba nigdy bym drozdzowego nie piekla!
przepraszam, a to dodatkowo w ciasteczkach.
Drozdze od spodu fermentuja i jakby pozeraly to wszystko co jest nad nimi. Jak wszystko mokre to mozna zagniatac.
Mysle, ze to, czy 6 godzin czy 8 zalezy tez od temperatury. Ale oczywiscie na pewno mozna wstawic o 8 i do 18 na pewno beda gotowe do zagniatania.
Weerka, ale tego ciasta nie trzeba wyrabiac. A drozdzowe z zaczynem to zwykla procedura, ktorej osobiscie unikam po kilku klapach.
Zrazona bylam do tego stopnia, ze gdyby nie maszyna do chleba nigdy bym drozdzowego nie piekla!