Leniwe drozdzowe na buleczki z owocami

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Hej!
icon_lol.gif

przepraszam, a to dodatkowo w ciasteczkach.

Drozdze od spodu fermentuja i jakby pozeraly to wszystko co jest nad nimi. Jak wszystko mokre to mozna zagniatac.
Mysle, ze to, czy 6 godzin czy 8 zalezy tez od temperatury. Ale oczywiscie na pewno mozna wstawic o 8 i do 18 na pewno beda gotowe do zagniatania.

Weerka, ale tego ciasta nie trzeba wyrabiac. A drozdzowe z zaczynem to zwykla procedura, ktorej osobiscie unikam po kilku klapach.
Zrazona bylam do tego stopnia, ze gdyby nie maszyna do chleba nigdy bym drozdzowego nie piekla!
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
O rany goscia! Ile sie naszukalam!

Nie wiedzialam, ze to "moj" przepis
rofl.gif

A potrzebuje na gwalt. Znaczy dokladnie na jagodzianki.