Makagigi

Diabolique

Member
Lip 24, 2008
333
0
0
1 szklanka miodu
0,5 szklanki cukru
1 szklanka maku
2 krople esencji migdałowej
0,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich
oliwa

Miód zagotować z cukrem i suchym makiem. Mieszać, podgrzewając na małym ogniu, aż masa się lekko zrumieni. Wsypać orzechy, dodać esencję migdałową, wymieszać i wyłożyć na nasmarowaną oliwą blachę. Odstawić do zastygnięcia. Pokroić ostrym nożem na kwadraty lub romby.

makagigi.jpg
 

Załączniki

  • makagigi.jpg
    makagigi.jpg
    93.8 KB · Wyświetleń: 0

jaxja

Moderator
Maj 26, 2006
3,521
0
0
Jejku, przypomniałaś mi smaki dzieciństwa! Było to strasznie dawno temu, gdy w prywatnym sklepiku kupowałam kostki makagigi. Do tej pory myślałam, że źle pamietam nazwę, że pewnie coś pokręciłam, a tu proszę: faktycznie było to makagigi
icon_smile.gif