Medaliony z ziemniaków

Qrtschak

Member
Gru 31, 2012
238
0
0
Medaliony z ziemniaków ... z kiełbasą i chili



Składniki:

- ziemniaki (mogą być wczorajsze )
- kiełbasa lub boczek wędzony (wedle uznania )
- papryka chili
- pieprz i sól
- wafel w dużych plastrach
- jajko i bułka tarta do panierki




Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Świeże przepuszczamy prze praskę a wczorajsze przez maszynkę do mielenia. Pure mieszamy z lekko podsmażoną kiełbasą lub boczkiem pokrojonym w kosteczkę i papryczką chili. Nakładamy na plaster wafla i czekamy 5 minut aż zmięknie. Gdy ziemniaki są świeżo gotowane i ciepłe trwa to parę chwil. Zawijamy i kroimy w plastry które następnie panierujemy i smażymy.

W przepisie możemy zastosować różne dodatki jakie zalegają nam w lodówce. Smakują wyśmienicie na ciepło jak i na zimno, z wszelkiego rodzaju sosami.

Smacznego.



http://sepichce.blogspot.com/2013/02/medal...ziemniakow.html



Smacznego
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • DSC_1827.jpg
    DSC_1827.jpg
    92.7 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC_1812.jpg
    DSC_1812.jpg
    87.5 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,895
6
38
Bardzo ciekawa propozycja zwłaszcza dla ziemniakożernych moich panow.Wypróbuję może nawet dziś do pstrąga.
 

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
fajne to jest, siostra Anastazja też cos takiego proponowała .