MIZERIA - w sam raz ze śmietanką do zimowego obiadu

Kręciołek

Member
Mar 3, 2010
625
0
0
Własnie sobie przypomniałam, że zrobiłam je w tamtym roku i...nie zjedliśmy.
Zapomniałam o nich!
baa.gif

Mam nadzieję, że jeszcze są dobre.
 

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
ja dłam tylko łyżkę fruktozy i mniej octu , wiem,że to inny przepis - zadużo modyfikacji, ale wyszło wg mnie bardziej przypominające mizeriowe ogórki
icon_smile.gif
 

dea

Member
Lis 20, 2005
346
0
0
i ja się na nie skusiłam, już nie mogę się dobczekać, kiedy poznam ich smak
icon_smile.gif
 

libellle

Member
Wrz 29, 2013
2
0
0
Wprawdzie szczyt sezonu ogórkowego już za nami, ale ja dopiero dziś trafiłam na ten przepis...
icon_sad.gif

I mam szczerą nadzieję upolować jeszcze jakieś ogórki gruntowe na targu...
icon_smile.gif


Mam pytanie - czy ocet jest niezbędny? Próbował ktoś przygotować takie ogórki z sokiem z cytryny...?
I jeszcze jedno - czy ogórki w ten sposób przygotowane przypominają słynną sałatkę szwedzką?
 

kero

Member
Wrz 7, 2014
542
0
0
Bardzo ciekawy przepis, mam w planach kupno ogórków więc go wypróbuję bo mizerię bardzo lubimy w domu .
 

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Ja też się zgłaszam na ochotnika. Robię podobne co roku. Są doskonałe. W tym roku wykorzystam ten przepis. Dla mnie ważna jest grubość plasterków - wolę te cieńsze, choć są zwo9lenncy głośnego chrupania. Wystarczy ustawić robot, tarkę, czy co tam mamy i już można sobie dogodzić. Mam nadzieję, że przepis okaże się doskonały. Dzisiaj już tylko powiem Wam dobranoc i kolorowych snów.