Joanna @ 21 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=472317Pizza wyszła lekko blada, ale wypieczonaJa smaruje brzegi i spód, przed wyłozeniem nadzienia, sosem/ketchupem/koncentratem i nigdy mi wtedy blada nie wychodzi
CYTATna cienkim, chrupiącym, ale puszystym w środku cieścieJa robię z 1/2 kg na blachę roladową i piekę nie dłużej niż 20 min. Ty chyba potrzymałaś troche dłużej, bo tylko raz mi wyszedł chrupiący spód, jak wydawało mi sie za 1 razem, że te 20 min. za mało i dodałam trochę czasu od siebieŚrednio-grube mi wychodzi. Puszysta, fakt
CYTATPlacek cebulowy na tym spodzie też jest pyszny...A jak przyrządzasz nadzienie? Bo sa rózne metody
Akulka @ 21 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=472368Ja smaruje brzegi, przed wyłozeniem nadzienia, sosem/ketchupem/koncentratem i nigdy mi wtedy blada nie wychodzi
Ja robię z 1/2 kg na blachę roladową i piekę nie dłużej niż 20 min. Ty chyba potrzymałaś troche dłużej, bo tylko raz mi wyszedł chrupiący spód, jak wydawało mi sie za 1 razem, że te 20 min. za mało i dodałam trochę czasu od siebieŚrednio-grube mi wychodzi. Puszysta, fakt
A jak przyrządzasz nadzienie? Bo sa rózne metodyPiekłam 22 minuty, ale na specjalnej perforowanej blaszce do pizzy, dlatego spód był chrupiący. Dodam, że właśnie taki lubię....
Nadzienie do placka cebulowego robię bardzo podobnie jak Carbonicum:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=9...mp;#entry472348
AgusiaSz @ 13 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=486258oczywiście na cieście razowymObawiam się, że na cieście razowym, a raczej na mące, to ci zupełnie inna pizza wyszła
Akulka @ 13 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=486323Obawiam się, że na cieście razowym, a raczej na mące, to ci zupełnie inna pizza wyszłatylko trochębo mąka była pszenna razowa i tylko trochę żytniej
Akulka @ 13 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=486323Obawiam się, że na cieście razowym, a raczej na mące, to ci zupełnie inna pizza wyszłaKażda pizza dobra jest
bajeczka @ 18 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=489155Każda pizza dobra jestNie zgadzam się.Są rózne przepisy na pizzę, raz mniej, raz wiecej udane. Jeden lubi cienka podeszwę, drugi puchacza, inny "dmuchane" ciasto. Rózne sa gusty. Inaczej byłby tylko jeden słuszny przepis lub samowolka na oko.
Ja z wszystkich próbowanych póki co jestem wierna tej. A zmiana mąki, ma duże znaczenie dla odczuć organoleptycznych nawet w obrębie tego samego przepisu. Czasem jest to zmiana na lepsze, czasem na gorsze.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia