Moja pizza

piorunkowa

Member
Lip 11, 2007
153
0
0
Ewa ja już robiłam parokrotnie ciasto na pizzę z tego przepisu, jest rewelacyjne. Z lenistwa robię w maszynie do chleba z suchymi drożdżami. Szczerze polecam ten przepis. Dzisiaj będzie pizza na obiadek
icon_wink.gif
 

aguś25

Member
Lis 30, 2009
353
0
0
I ja ją wyczarowałam . Smakowała wszystkim. Ta na zdjęciu jest bez sera na wierzchu bo przeznaczona do odgrzewania .Zrobiłam 3 i niedaliśmy rady wszystkim. Bardzo smaczne ciasto
icon_mrgreen.gif
mniam.gif
Nie za cienkie nie za grube takie w sam raz i do tego puszyste
cvety.gif


S5026260.JPG

S5026262.JPG
 

Załączniki

  • S5026262.JPG
    S5026262.JPG
    64.9 KB · Wyświetleń: 1
  • S5026260.JPG
    S5026260.JPG
    37.5 KB · Wyświetleń: 1

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Chesz nałożyć juz skladniki i przechowywac? Bałabym sie, ze sie rozmoczy ciasto.
Ja robilam ciasto dzien wczesniej, wrzucalam do lodowki, skladniki kroilam, pakowalam w miseczkach, sos tez sobie wczesnie przygotowywalam i odtawialam do lodowki. Jak wracalam wieczorem to wyciagalam ciasto i skladniki jak masz przygotowane to ich rozlozenie zajmuje góóóra 5 min. ;) (w tym czasie akurat piekarnik juz sie rozgrzewa
icon_wink.gif
).
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

piorunkowa

Member
Lip 11, 2007
153
0
0
Dzisiaj robię pizzę, ciasto rośnie a my głodni czekamy. Ja pieczę tą pizzę w 250 stopniach 10 minut, ser daję dwie minuty przed zakończeniem pieczenia. Robiłam już wielokrotnie i nie szukam już innych przepisów na pizzę, bo ten jest dla mnie idealny. Aha, dodaje suche drożdże (1 paczuszka po 7 g i 1/4 łyżeczki) a ciasto wyrabia maszyna do pieczenia chleba.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Ciasto siedzi w lodówce od wczoraj. Będzie pizza dziś na obiad dla M.
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,772
26
48
Dziekuje za przepis, pizza wyszla bardzo smaczna
cvety.gif
 

Sylvia

Member
Sie 28, 2007
116
0
0
Z nieufnością podchodziłam do ciasta z mlekiem, bo uważałam to za pewnego rodzaju profanację ;) Jednak zniechęcona pizzami, które co prawda były cienkie, ale groziły wizytą u dentysty postanowiłam spróbować tego. Jest fenomenalne! Idealnie chrupiące, nie wyrasta jak szalone, a jednak jest puszyste.
Mój ideał!
 

kasia_81

Member
Wrz 30, 2009
25
0
0
robiłam dziś na obiad i faktycznie ciasto wyszło pyszne. Robiłam z drożdży suchych, a wszystko wyrobił mój "kiciuś"
Już nie szukam innych przepisów
freu.gif
 

m.agga

Member
Lis 7, 2008
97
0
0
DZIĘKUJĘ
cvety.gif
DZIĘKUJĘ
cvety.gif
DZIĘKUJĘ
cvety.gif


IMG_0009.JPG

Mam nadzieję, że moc tego słowa w pełni odda moją wdzięczność za pycha ciasto pod pizze:)

 

Załączniki

  • IMG_0009.JPG
    IMG_0009.JPG
    32.6 KB · Wyświetleń: 1

kanapka

Member
Cze 2, 2007
407
0
0
Mam pytanie <moze Ilona tu zajrzy
zwinker2.gif
> jesli ciasto przygotuje wieczorem a bede piec je na drugi dzien to na ile wczesniej musze je wyjac z lodowki? godzina, dwie??
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
bardzo się cieszę, że pizza ma tyle zwolenników
icon_biggrin.gif

my też ją ciągle robimy :-D
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
kanapka @ 14 Nov 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1212974Mam pytanie <moze Ilona tu zajrzy
zwinker2.gif
> jesli ciasto przygotuje wieczorem a bede piec je na drugi dzien to na ile wczesniej musze je wyjac z lodowki? godzina, dwie??
Jestem
icon_mrgreen.gif

Najlepiej 2-3 żeby się &quot;ogrzało&quot;. Jak beędzie stało krócej to się dobrze nie rozciągnie na blasze
icon_frown.gif

Jak rozciągne to jeszcze na jakiś czas zostawiam je do podrośnięcia i ponownie naciągam.
Kiedyś właśnie musiałam szybko robić i niestety nie wyszła mi taka jak zawsze - troche mniejsza ale też grubsza
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
daumen.gif

Jak masz możliwośc wyciągnięcia w każdej chwili to lepiej wcześniej. Nie ma problemu, że będą się dziury robiły przy rozciąganiu
icon_smile.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Wczoraj robiłam. Miałm &quot;wolne&quot; popołudnie, więc ciast miało czas na wyrastanie.

20111208800.jpg
 

Załączniki

  • 20111208800.jpg
    20111208800.jpg
    47.9 KB · Wyświetleń: 1