Moje a'la hot-dogi

Aseret

Member
Kwi 20, 2009
71
0
0
Danie super kaloryczne, ale raz na pół roku sobie pozwolić na taką bombę kaloryczną.

  • bułki typu paluszek, paluch,
  • parówki drobiowe tyle szt ile jest bułek,
  • masło,
  • ogórki korniszony lub kwaszone,
  • papryka czerwona,
  • majonez,
  • ketchup,
  • musztarda,
  • ser żółty,
  • kapusta pekińska
Piekarnik nastawiamy na 170 stopni C.
Parówki pozbawiamy osłonek, wstawiamy do piekarnika by się zagrzały.

Bułki przekrawamy wzdłuż, tak, aby jedna ze stron była nieprzecięta.
Środek bułek smarujemy masłem, dodajemy majonez, plastry ogórka i sera.

Wkładamy po jednej parówce, dodajemy musztardę, majonez, paprykę ser żółty, drobno posiekaną kapustę pekińską.

Na wierzch dajemy jeszcze po łyżeczce majonezu i trochę ketchupu.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 20 minut, aż rozpuści się ser, a bułeczki będą rumiane, z chrupiącą skórką.


wc_piekarniku.jpg

i_na_stole.jpg
 

Załączniki

  • wc_piekarniku.jpg
    wc_piekarniku.jpg
    175.9 KB · Wyświetleń: 2
  • i_na_stole.jpg
    i_na_stole.jpg
    213.9 KB · Wyświetleń: 2