- Gru 31, 2007
- 98
- 0
- 0
Proste i pyszne
Ciasto:
2szklanki mąki
1 kostka masła
1/2 szklanki cukru
2 żółtka
Nadzienie:
70 dag moreli
2 jajka
3/4 szklanki śmietany 30 %
5 łyżek cukru
migdały
zagnieść ciasto z podanych składników włożyć do lodówki na 30 min. wyjąć rozwałkować i wylepić formę podpiec w temp.180 stopniach przez 20 min ,morele umyć przekroić na połówki ,osuszyć i ułożyć na cieście skórka do góry .Zalać śmietaną rozbełtaną z jajkiem i cukrem .Piec w 180 stopniach przez 20 min posypać posiekanymi migdałami i dopiec w 200 stopniach przez kolejne 10 min . super na ciepło i na zimno
Ciasto:
2szklanki mąki
1 kostka masła
1/2 szklanki cukru
2 żółtka
Nadzienie:
70 dag moreli
2 jajka
3/4 szklanki śmietany 30 %
5 łyżek cukru
migdały
zagnieść ciasto z podanych składników włożyć do lodówki na 30 min. wyjąć rozwałkować i wylepić formę podpiec w temp.180 stopniach przez 20 min ,morele umyć przekroić na połówki ,osuszyć i ułożyć na cieście skórka do góry .Zalać śmietaną rozbełtaną z jajkiem i cukrem .Piec w 180 stopniach przez 20 min posypać posiekanymi migdałami i dopiec w 200 stopniach przez kolejne 10 min . super na ciepło i na zimno