- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
2,5 szkl mąki
1/4 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2,5 łyżki maku
2 łyżki pokrojonej skórki pomarańczowej
1/3 szkl rozpuszczonego masła
2 jaja
1/3 szkl dżemu morelowego
1/3 szkl maślanki
2 łyżki bułki tartej
Wymieszać mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia, skórką pomarańczową i makiem. Masło rozpuścić i lekko przestudzić. Jajka roztrzepać z maślanką. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Foremki posmarować masłem, wysypać bułką tartą, wylać ciasto.
Piec 12 - 15 min w 210 st.
1/4 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2,5 łyżki maku
2 łyżki pokrojonej skórki pomarańczowej
1/3 szkl rozpuszczonego masła
2 jaja
1/3 szkl dżemu morelowego
1/3 szkl maślanki
2 łyżki bułki tartej
Wymieszać mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia, skórką pomarańczową i makiem. Masło rozpuścić i lekko przestudzić. Jajka roztrzepać z maślanką. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Foremki posmarować masłem, wysypać bułką tartą, wylać ciasto.
Piec 12 - 15 min w 210 st.
Ostatnią edycję dokonał moderator: