12 sztuk
mokre:
2 białka
1 szklanka maślanki
1 szklanka malin
suche:
2 1/2 szklanki maki 1850 pszennej
1 płaska łyzeczka sody
1 płaska łyzeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki fruktozy
36 malin
Szklanke malin zmiksować na mus, jezeli przeszkadzaja nam pestki mozna przetrzeć przez sitko, dodać do mokrych składników.
W osobnych naczyniach wymieszac suche i mokre składniki. Do suchych wlac mokre, szybko wymieszac, ma byc grudkowate. Przełozyć do foremek wyłozonych papierem. Do każdej muffinki wcisnąć 3 maliny. Piec 20 min w 180 stopni.
mokre:
2 białka
1 szklanka maślanki
1 szklanka malin
suche:
2 1/2 szklanki maki 1850 pszennej
1 płaska łyzeczka sody
1 płaska łyzeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki fruktozy
36 malin
Szklanke malin zmiksować na mus, jezeli przeszkadzaja nam pestki mozna przetrzeć przez sitko, dodać do mokrych składników.
W osobnych naczyniach wymieszac suche i mokre składniki. Do suchych wlac mokre, szybko wymieszac, ma byc grudkowate. Przełozyć do foremek wyłozonych papierem. Do każdej muffinki wcisnąć 3 maliny. Piec 20 min w 180 stopni.