Muffiny z biala czeklada i orzechami

_Gonia_

Member
Mar 25, 2010
249
0
0
Mam pytanko:
- czy jak się piecze mini-mufinki to powinnam zmniejszyć czas pieczenia? Nabyłam właśnie formę do mini mufinek, ale nie chciałabym aby się przypaliły bądź wyszły za suche. Prosze o radę doświadczone mufinkopiekarki
icon_wink.gif
 

neteczka

Member
Lip 29, 2011
2,130
0
0
Właśnie wyjęłam z pieca i zjadam gorącą
lecker.gif
.Pięknie pachnie w całym domu.
Czekoladę białą zamieniłam na orzechową,na wierzch dałam kruszonkę,reszta bez zmian.
Dziękuję za doskonały przepis
anbetung.gif


DSCF0002.JPG
DSCF0010.JPG
 

Załączniki

  • DSCF0002.JPG
    DSCF0002.JPG
    77 KB · Wyświetleń: 27
  • DSCF0010.JPG
    DSCF0010.JPG
    73.1 KB · Wyświetleń: 27

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,378
3,659
113
Po długiej przerwie znowu upiekłam. Mąka - orkiszowa, pół na pół pełnoziarnista z tortową. Pół szklanki mąki zastąpiłam błyskawicznymi płatkami owsianymi.
Dodatki - pół szklanki musu bananowo - dyniowego, trochę nerkowców, kawałek jabłka, suszone żurawiny i kilka kostek posiekanej czekolady. Wyszły pyszne.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: