Naleśniki wg Gordona Ramsaya

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Lisko, te nalesniki sa rewelacjyne! Pierwszy raz, robilam je juz dawno i zapomnialam o komentarzu...
Dzis ponownie wykorzystalam ten przepis do krokietow i nalesniki, jak za pierwszym razem wyszly super,
cieniutkie i elastyczne. Wspaniale
icon_biggrin.gif
Przy zwijaniu, nic a nic sie nie rozrywaly .
Bardzo rzadko robie nalesniki, bo nie cierpie ich smazyc, ale odkad sprobowalam ten przepis, to smazenie mi nie przeszkadza
icon_biggrin.gif

Przywlaszcze juz sobie ten przepis na zawsze
icon_mrgreen.gif
jesli bede robic nalesniki, to juz zawsze tylko te!
Lisko, dziekuje za podzielenie sie przepisem
anbetung.gif
cvety.gif


Edit:
Zapomnialam dodac, ze masla dodaje tez tylko polowe. To wystarczajaca ilosc
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Marzą mi się naleśniki, choć też nie lubię ich smażyć. Ale spróbuję - tylko co do nich włożyć,
icon_question.gif
byle nie na słodko. Jeszcze pomyślę
icon_eek.gif
 

wika

Member
Cze 22, 2006
3,636
0
36
Mi bardzo smakują naleśniki z kurczakiem curry i sosem korniszonowym
lecker.gif
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
Hmm... z ciekawości rzuciłam okiem na przepis, i właściwie proporcje takie jak w przepisie na naleśniki pana Marka Łebkowskiego. Tam 500 ml mleka, 170 g mąki, 2 jajka
icon_smile.gif
Od kilku lat je robię
icon_smile.gif

Tylko masła ja daję ok. 15 g na takie proporcje, i tak są dość tłuste, ale ja lubię takie maślne
icon_smile.gif
 

olatka

Member
Lut 28, 2009
138
0
0
Zrobiłam dziś nalesniki z tego przepisu
icon_smile.gif

Pyszne
icon_smile.gif

Faktycznie, cieniutkie i elastyczne.
Masła "na oko" dałam łyżeczkę. Nie wiem, ile to będzie w gramach.
U mnie były z farszem jak do ruskich pierogów. Mniam
icon_smile.gif