- Wrz 14, 2004
- 2,084
- 0
- 0
Nalewka malinowa
1 kg malin
1l spirytusu
syrop cukrowy (z 1 litra wody i 20 dag cukru)
Maliny włożyć do słoja, zalać spirytusem, szczelnie zamknąć, odstawić na miesiąc w ciepłe i słoneczne miejsce. Po tym czasie nalewkę przefiltrować.
Przygotować syrop cukrowy, do dobrze ciepłego wlać nalewkę, szczelnie zamknąć, pozostawić na tydzień w miejscu ciepłym, ale nie na słońcu. Po tym czasie nalewkę przefiltrować jeszcze raz, przelać do butelek, odstawić na pół roku w miejsce zimne i ciemne.
1 kg malin
1l spirytusu
syrop cukrowy (z 1 litra wody i 20 dag cukru)
Maliny włożyć do słoja, zalać spirytusem, szczelnie zamknąć, odstawić na miesiąc w ciepłe i słoneczne miejsce. Po tym czasie nalewkę przefiltrować.
Przygotować syrop cukrowy, do dobrze ciepłego wlać nalewkę, szczelnie zamknąć, pozostawić na tydzień w miejscu ciepłym, ale nie na słońcu. Po tym czasie nalewkę przefiltrować jeszcze raz, przelać do butelek, odstawić na pół roku w miejsce zimne i ciemne.
Ostatnią edycję dokonał moderator: