Niemiecka Baba Daktylowo- Orzechowa

reniam

Member
Lut 17, 2006
592
0
0
Mam pytanie!!! Ile to jest szklanka masła, bo mi się nie chce go pakować i wypakowywać z tej szklanki:question:
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

reniam

Member
Lut 17, 2006
592
0
0
No to teraz ja mądra jestem,dzięki Paula
bussi.gif
 

reniam

Member
Lut 17, 2006
592
0
0
Upiekłam tą babę i mam nieodparte wrażenie ,że jem piernika.Pyszne to to jest,ale smak zdecydowanie korzenno-bożonarodzeniowy.
weihnachtsbaum.gif
:fiesgrins:
 

inga_xx

Member
Maj 19, 2007
1,500
0
0
odkopuje przepis
icon_smile.gif


Dziewczyny, jak duza ma byc ta forma babkowa? Bo sporo tych skladnikow.. Czy ew. tortownica (26 cm) z kominkiem sie nada? Kiepska jestem w dobieraniu blach odpowiednich do rozmiaru blaszki
gruebel_2.gif
icon_wink.gif
 

oliweczka

Member
Maj 27, 2006
1,609
0
0
upieklam ta babke na Swieta
pyszna byla, mieciutka, wilgotna,a daktyle zrobily sie takie fajne ciagutkowe
fotki nie zapodam, bo mi sie babka nieco uszkodzila przy wyciaganiu z foremki- zle ja chyba wysmarowalam w pospiechu.
niemniej zostala cichaczem i w tajemnicy wyjedzona z kuchennego talerza do ostatniego okruszka

zdecydowanie do powtarzania

wielkie dzieki za przepis