- Lut 25, 2007
- 671
- 0
- 0
Na 1 butelkę o pojemnośći 500 ml.
kilka gałązek świeżego tymianku
150 g kumkwatów
400 ml octu winnego z białego wina
Butelkę (z dość szeroką szyjką ) i nakrętkę wysterylizować.
Owoce nakłuć drewnianą wykałaczką i włożyć do bytelki.Dodać tymianek i ocet.
Butelkę zamknąć i zostawić w ciepłym miejscu na 2 tygodnie.
Gotowy ocet przecedzić przez gazę i wlać do wysterylizowanej butelki.
kilka gałązek świeżego tymianku
150 g kumkwatów
400 ml octu winnego z białego wina
Butelkę (z dość szeroką szyjką ) i nakrętkę wysterylizować.
Owoce nakłuć drewnianą wykałaczką i włożyć do bytelki.Dodać tymianek i ocet.
Butelkę zamknąć i zostawić w ciepłym miejscu na 2 tygodnie.
Gotowy ocet przecedzić przez gazę i wlać do wysterylizowanej butelki.