Johasia @ 25 Aug 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=350695Gdy już wystygło po pasteryzacji i zajęłam się robieniem ogórków z innego przepisu olśniło mnie, że zamiast pół litra octu dałam pół butelki - półlitrowej.... <!--emoid--><!--endemo-->Heheh...
Ja najpierw dałam pół szklanki octupóźniej doczytałam, że ma być pół litra i dałam.... pół butelki półlitrowej! Pomyślała wtedy, że przeczytam jeszcze raz cały wątek, aby niczego nie przegapićI dzięki Johasi zobaczyłam jaka dziś jestem zakręcona
Zalewa poprawioną i zaraz zalewam ogóraski.
Katarzynna @ 10 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=737105Napiszcie proszę, jak oceniacie - czy te ogórki będą miały sens w wersji BEZ cukru bądź z jakąś naprawdę małą jego ilością?
Musztardowe słodkie ogórki były dla nas zupełnie niejadalne i boję się teraz produkować przetwory z cukrem, ale czosnek bardzo mnie kusi...Witam,
bez cukru to raczej już nie będzie to samo...trochę cukru musi być.....jeśli dla ciebie jest za dużo cukru to dodaj połowę....zależy jaki lubisz smak.....my lubimy mniej słodkie a bardziej pikantne....i jutro (właśnie pokroiłem porcję na noc) dam połowę cukru i więcej chili
Oj będzie się działo
Joanna @ 27 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1008816Wyciągam, bo idę robić. Może ktoś się jeszcze skusi.ja się skuszę jak mi wyrośnie więcej ogórków bo na razie tylko tyle co na bieżąco
Joanno , robisz dokładnie wg przepisu tak?
Joanna @ 27 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1008821Daję trochę mniej cukru i octu i zwykle zapominam o pieprzu ziołowym.aha , dziękuję
Joanna @ 27 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1008824Te chyba też kiedyś robiłam, dość podobne:
http://www.smaczny.pl/forum/topic/5178-ogo...li-i-czosnkiem/Ja robie dokładnie takie same .Właśnie leżakują w lodówce . Już w zalewie , jutro do słoików
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia