- Maj 25, 2007
- 275
- 0
- 0
Orzechowiec
2 szklanki mąki
1 jajko
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
10 dag masła lub margaryny
4 łyżki smietany
Zagnieść i wylepić blachę ( 25 na 28 cm, albo malą tortownicę).
Masa:
20 dag masła
20 dag cukru
2 łyżki miodu
2 czubate łyżki wiórków kokosowych
4 łyżki mleka skondensowanego z tubki
30 dag orzechów włoskich.
Zagotować to wszystko i wylać na ciasto. Upiec. Pycha.
2 szklanki mąki
1 jajko
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
10 dag masła lub margaryny
4 łyżki smietany
Zagnieść i wylepić blachę ( 25 na 28 cm, albo malą tortownicę).
Masa:
20 dag masła
20 dag cukru
2 łyżki miodu
2 czubate łyżki wiórków kokosowych
4 łyżki mleka skondensowanego z tubki
30 dag orzechów włoskich.
Zagotować to wszystko i wylać na ciasto. Upiec. Pycha.