Dostałam ten przepis od cioci. W zasadzie to jest oszukany piernik bo bez miodu. Zawsze wychodzi. Ilośc składników jest podana na dużą blaszkę albo na dwie keksówki. Radzę piec bez termoobiegu.
4 szklanki mąki
2 szklanki cukru
3/4 szklanki oleju
2 jajka
2 szklanki mleka
2 łyżeczki sody
Powidła śliwkowe (cały słoik)
1/2 przyprawy do piernika (lub jedna mała)
4 łyżki kakao
Wymieszać w wysokim garnku mikserem, wlać do formy i piec ~60min w temp. 200stopni. Sprawdzić patykiem, jak ciasto się ciągnie to przedłużyć czas pieczenia.
4 szklanki mąki
2 szklanki cukru
3/4 szklanki oleju
2 jajka
2 szklanki mleka
2 łyżeczki sody
Powidła śliwkowe (cały słoik)
1/2 przyprawy do piernika (lub jedna mała)
4 łyżki kakao
Wymieszać w wysokim garnku mikserem, wlać do formy i piec ~60min w temp. 200stopni. Sprawdzić patykiem, jak ciasto się ciągnie to przedłużyć czas pieczenia.