Pasta rybna

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
2 puszki ryby (jaka kto lubi, bez osci) w sosie pomidorowym lub paprykowym
2 czerwone celule
3 ugotowane jajka
parmezan lub inny starty ser
1 ogorek konserwowy


Ugotowac jajka na twardo
Ryby z puszki posiekac widelcem, wrzucic do miski razem z sosem
cebule, jaka i ogorek pokroic w kostke dodac do ryb. Wszystko razem wymieszac dorzucic troche parmezanu. Popieprzyc do smaku.
schlodzic w lodowce okolo 1h.

IMGP1427.JPG
Na zdjeciu ryba bez parmezanu tylko ze startym na duzych oczkach serem gouda. Jesli ktos niechce sera niemusi dodawac.
 

Załączniki

  • IMGP1427.JPG
    IMGP1427.JPG
    534.6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
A ja tak: wędzona makrela albo inna wędzona ryba, bez ości,do tego majonez, koncentrat pomidorowy (własny najlepiej), posiekana drobniutko cebulka, może być trochę ugotowanego ryżu lub starty ser ale niekoniecznie.Pieprz.
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
A spróbujcie dodać do takiej pasty rybnej z rybki w pomidorach kostkę albo pół twarogu. Bałam się tego spróbować bo połączeie mnie szokowało ale naprawdę pyyycha - polecam
icon_smile.gif
 

daglo

Member
Sty 1, 2008
450
0
0
a ja do pasty z wedzonej makreli dodaje zawsze starty na grubych oczkach korzen selera, ktory cudownie pachnie, jest bardzo zdrowy i bardzo pasuje do wedzonej ryby.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
no to jak tak zachwalacie to trzeba jak najbardziej wyprobowac te wasze sposoby na paste rybna
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif


Tylko wiecie co...te pasty sa pycha ale potem przesladujacy cie zapach ryby juz mniej
zwinker2.gif
zwinker2.gif
zwinker2.gif
zwinker2.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: