Pasztet z cukinii

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Potrzebujemy:
3 szklanki startej cukinii
20 dag żółtego sera
2 duże cebule
1,5 szklanki bułki tartej
3 łyżki kaszy manny
3 jajka
sól, pieprz

W misce wymieszać cukinię, starty żółty ser, starte cebule. Dodać bułkę tartą, kaszę, 3 żółtka i przyprawy. Na końcu wmieszać ubite białka.
Piec ok. 40 minut w temp 180 stopni.

Rodzaj i wielkość naczynia dostosować samodzielnie
icon_smile.gif


Ja go piekłam w natłuszczonym i lekko posypanym bułką tartą naczyniu żaroodpornym.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

maravilla

Member
Gru 10, 2005
59
0
0
Zrobiłam, ale dodałam soli i pieprzu, chociaż nie ma tego w przepisie. Miałam problemy z wyjęciem pasztetu, przykleił się do folii, bo oczywiście niczym jej nie posmarowałam. Następnym razem będę już wiedzieć, a pasztet dla mnie pycha
lecker.gif
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Cieszę się maravillo, że pasztet smakował. Co do przypraw - słuszna uwaga - już naniosłam zmiany w przepisie.
 

asiakliny

Member
Wrz 29, 2007
15
0
0
Wydawało mi sie, że wyszło za gęste i dodałam więcej cukinii. Efekt jest taki, że mam pasztet do smarowania a nie do krojenia.

Smak super, dodałam jeszcze trochę czosnku.
lecker.gif
A że mam ogromne zapasy cukinii więc będę piekła częściej.
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
banana.gif


Czosnek zawsze mile widziany
icon_smile.gif
Szczerze mówiąc i ja go zazwyczaj dodaję.