- Lis 27, 2004
- 3,568
- 0
- 0
Pesto orzechowo-migdałowe
160 g obranych ze skórek migdałów
po 80 g pistacji i włoskich orzechów
kilka łyżek śmietany
1 łyżeczka cukru
gałka muszkatołowa
cynamon w proszku
sól, pieprz
Orzechy i migdały drobniutko posiekać. Nie miksować w blenderze, bo puszczą olej i się zrobi papka. Wymieszać ze śmietaną, doprawić. Dobre na tagliatelle.
MzM
160 g obranych ze skórek migdałów
po 80 g pistacji i włoskich orzechów
kilka łyżek śmietany
1 łyżeczka cukru
gałka muszkatołowa
cynamon w proszku
sól, pieprz
Orzechy i migdały drobniutko posiekać. Nie miksować w blenderze, bo puszczą olej i się zrobi papka. Wymieszać ze śmietaną, doprawić. Dobre na tagliatelle.
MzM
Ostatnią edycję dokonał moderator: