PESTO Z CUKINII, BAZYLII, NATKI PIETRUSZKI I ORZESZKOW PINIOWYCH
4-5 male cukinie / ja wzielam okolo 400 g /
1 garsc listkow bazylii / 15 sztuk /
1 garsc natki pietruszki / bez grubszych loduzek /
2 lyzki orzeszkow piniowych
1 garsc startego sera parmigiano reggiano
1 duzy zabek czosnku / pokrojony /
2 lyzki oliwy extravergine
sol
pieprz
- cukinie umyc i pokroic / bez obrania, jesli sa dosc male / na spore kawalki i ugotowac na parze
- zmiksowac wszystkie skladniki dodajac je partiami / ja uzylam tzw. “zyrafy” /
- ilosc oliwy dostosowac do konsystencji, a soli i pieprzu do smaku
4-5 male cukinie / ja wzielam okolo 400 g /
1 garsc listkow bazylii / 15 sztuk /
1 garsc natki pietruszki / bez grubszych loduzek /
2 lyzki orzeszkow piniowych
1 garsc startego sera parmigiano reggiano
1 duzy zabek czosnku / pokrojony /
2 lyzki oliwy extravergine
sol
pieprz
- cukinie umyc i pokroic / bez obrania, jesli sa dosc male / na spore kawalki i ugotowac na parze
- zmiksowac wszystkie skladniki dodajac je partiami / ja uzylam tzw. “zyrafy” /
- ilosc oliwy dostosowac do konsystencji, a soli i pieprzu do smaku
Ostatnią edycję dokonał moderator: