Przepis znaleziony w jednym z miesięczników "Kuchnia". Jest bardzo prosty i szybko się robi. Doskonała przekąska na co dzień i na spotkania towarzyskie.
Składniki
1 duży okrągły ser camembert
miseczka liści białej cykorii
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 st. Ser zawijamy w papier do pieczenia, a następnie w pojedynczą warstwę folii. Pieczemy przez 20 - 25 minut do momentu, aż skórka będzie miękka w dotyku. Czas pieczenia zależy od tego jak bardzo ser jest dojrzały. Upieczony ser szybko przenosimy na talerz i od góry nacinamy skórkę. Liście cykorii zanurzamy w delikatnym, kremowym, pysznie stopionym serze. Kto nie lubi cykorii, może ser jeść z chrupiącą bagietką. Polecam jednak wypróbowanie tego warzywa.
Składniki
1 duży okrągły ser camembert
miseczka liści białej cykorii
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 st. Ser zawijamy w papier do pieczenia, a następnie w pojedynczą warstwę folii. Pieczemy przez 20 - 25 minut do momentu, aż skórka będzie miękka w dotyku. Czas pieczenia zależy od tego jak bardzo ser jest dojrzały. Upieczony ser szybko przenosimy na talerz i od góry nacinamy skórkę. Liście cykorii zanurzamy w delikatnym, kremowym, pysznie stopionym serze. Kto nie lubi cykorii, może ser jeść z chrupiącą bagietką. Polecam jednak wypróbowanie tego warzywa.