okruszek13 @ 19 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1490565Przymierzam sie
Mam powidla wlasnej roboty ale takie rzadsze nam wyszly niz sklepowe. I sa wyczuwalne skorki od sliwek.
1. Czy dac wiecej maki?
2. Zmiksowac powidla czy zostawic takie jakie sa?Ja miałam domowe takie bardzo rzadkie i dałam nawet więcej niż szklankę, bo 2 słoiki 200 ml i też wyszło ciasto ok - było trochę rzadsze niż zwykle, mikser się nawet cieszył bo miał łatwiej.
Ciasto po upieczeniu obre jak zwykle
okruszek13 @ 20 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1490675Dzieki za odpowiedzi
A kiedy go zrobic zeby byl najlepszy? Dzis? W poniedzialek? Raz tylko pieklam piernik ale zakalec mi wyszedl. Tym razem chcialabym zeby ciasto sie udalo.ja nie poradzę, u nas się piernik piecze i zjada przed świętami
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia