Pierogi z soczewicą

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
kawazmlekiem @ 23 Dec 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1554665Ja też.
icon_mrgreen.gif


Sammy, ile Ci wychodzi buł z tej ilości mąki?
Nie wiem ile sztuk, ale 2 reklamówki
icon_biggrin.gif
te cienkie
 

kawazmlekiem

Moderator
Członek ekipy
Mar 19, 2005
37,849
6
38
Wyszło mi 46 pierożków. Zrobiłam wigilijnie, czyli z tradycyjnym farszem z grzybów i kapusty.
Ciasto jest R E W E L A C Y J N E!!! Mięciutkie i puszyste, no niebo w gębie. Od dziś mój absolutny numer jeden.
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Znowu robiłam, tym razem na świeżych drożdżach więc i ładniej wyrosły
icon_smile.gif
Pyszne jak zawsze, dziękuję!
 

Załączniki

  • 10937275_10204444547886789_260568543_n.jpg
    10937275_10204444547886789_260568543_n.jpg
    90.4 KB · Wyświetleń: 0

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Bardzo , ale to bardzo się cieszę że Ci smakuja. To są typowo regionalne pierogi, pieczone co prawda a nie gotowane. My też je lubimy
icon_biggrin.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Babcia, mama i siostra się zajadały! Babcia nawet zmusiła mnie do obiecania, że będę je robiła za kazdym razem jak będe w Polsce
zwinker2.gif
Była to oczywiście wersja wegańska, przepyszna
icon_smile.gif
Jeszcze raz dziękuję.
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
bussi.gif