h-elen @ 23 Nov 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1550630Był dzisiaj na obiad. Do popicia zrobiłam barszcz czerwony.
Było smaczne
qd, dzięki.
Cinka @ 23 Nov 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1550644Piękne zdjęcie, ale wprowadziło mnie w błądmyślę sobie "czemu helen zdjęła z części ciasta wierzchnią warstwę... ???" i dopiero po chwili załapałam, że ta kapusta nie leży tylko stoi, bo placek jest tak wysokiWzięłam sobie do serca zalecenie autorki przepisu
qd @ 25 Oct 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1546920(...)
Przy okazji dorzucam : ciasto trzeba walkować naprawde cienko , ca 3 mm, bo urośnie, a to ma być tylko tlo dla kapusty, a nie kapusta dodatkiem do ciasta.
h-elen @ 23 Nov 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1550676Wzięłam sobie do serca zalecenie autorki przepisu
W całości wyglądał tak:Kapusty chyba mialas znacznie wiecej niz pol glowki...
qd @ 23 Nov 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1550680Kapusty chyba mialas znacznie wiecej niz pol glowki...Zrobiłam z prawie całej średniej główki. Ale nie szatkowałam a kroiłam w prostokąty 2x2, 2x3 stąd też nadzienie bardziej najeżone.
Co do ciasta, to podzieliłam na nierówne części ale jak widać nie utrafiłam i stąd na górze róże
Dzięki za pochwały
h-elen @ 23 Nov 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1550696Zrobiłam z prawie całej średniej główki. Ale nie szatkowałam a kroiłam w prostokąty 2x2, 2x3 stąd też nadzienie bardziej najeżone.
Co do ciasta, to podzieliłam na nierówne części ale jak widać nie utrafiłam i stąd na górze róże
Dzięki za pochwałyI tak wlasnie ma byc! Nie szatkowana, nie wyduszona na mazisto tylko kawałkowa, konkretna - cudo!
małgośka79 @ 18 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1553980Nam niestety ten cytrynowy smak nie podszedlNo trudno, nie wszystkim smakuje to samo. I bardzo dobrze!
tatter @ 18 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1554010A Ty, qd, robisz placek na wigilie w tym roku?NieeU nas kapusciana jestem ja z corka, maz i syn kapusty kijem nie ruszają ( ciekawostka genetyczna: moj teść na robotach żywiony był kapustą z kapustą.Po wojnie kapusty nie ruszyl i mawial, że zjadl za siebie i dzieci i wnuki.
No i nie ma tradycji.
Gości tez tym razem nie będzie , więc nie ma dla kogo.
tatter @ 19 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1554016U mnie placek Twoj stanie sie tradycja wigilijna od tego roku! Na szczescie u nas wszyscy uwielbiaja takie smaki.Cala jestem wniebowzięta!
qd @ 18 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1553997No trudno, nie wszystkim smakuje to samo. I bardzo dobrze!Ale bez skorki cytrynowej jest swietny!
Bede powtarzac jako dodatek do zup i jestem ciekawa smaku placka ze swieza kapusta.
małgośka79 @ 19 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1554043Ale bez skorki cytrynowej jest swietny!
Bede powtarzac jako dodatek do zup i jestem ciekawa smaku placka ze swieza kapusta.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia