Placki z tuńczykiem wg. Gordona R.*

Jolan

Member
Lis 23, 2009
3,391
0
0
Spisane z telewizora
icon_smile.gif
Kanału Kuchnia + gotował Gordon Ramsay, podaję 1/2 porcji:
- puszka tuńczyka odcedzonego z oleju, waga puszeczki 185g;
- ok. 1/2 cm startego imbiru;
- dymka ze szczypiorkiem pokrojone niezbyt drobno;
- parę gałązek kolendry pokrojonej jw.
- szczypta papryki, chili, pieprzu, mała szczypta soli lub pominąć;
- jedna łyżeczka sosu rybnego;
- parę pokrojonych listków limonki, nie miałam, dodałam startą skórkę z całej limonki;
- 1 rozbełtane jajo, by wszystko się skleiło;
Składniki wymieszać, kłaść łyżką na rozgrzany olej, smażyć z obu stron do zrumienienia.
Wyszło 5 zaskakująco dobrych placuszków, polecam.
 

MarthaB

Well-known member
Kwi 9, 2009
2,842
64
48
Jolan @ 7 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1398695Wyszło 5 zaskakująco dobrych placuszków, polecam.
robiłam kiedyś jakieś placuszki z jakiejś dziecięcej ksiązki kucharskiej, tak z braku pomysłu na kolację dla dzeci. i też wyszły zaskakująco smaczne. ALe tamte pamietam piekłam kilkanascie minut w piekarniku. NIe wiem z któego przepisu je zrobię ponownie, ale dzięki za przypomnienie pomysłu
icon_smile.gif