Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Od kilku dni chłopaki jęczeli za ciastem - jeden chciał szarlotkę, drugi pleśniaka, więc upieklam pleśniaka z jabłkami (takimi gotowymi szarlotkowymi ze słoika), z takich proporcji:
Joanna @ 2 Jul 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=869686Na 3 szklanki mąki - 200 g masła, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i 4 żółtka.
Kakao nie dodaję. Na pierwszą warstwę ciasta kładę nieco kwaskowatego dżemu lub powideł i owoce - agrest, wiśnie, czereśnie itp. Posypuję je łyżką tartej bułki. Do piany oprócz cukru dodaję 2 łyżeczki mączki ziemniaczanej i nieco soku z cytryny.