Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Ziemniaki kroi sie w gruba kostke - ze 3cm. Tak, zeby mozna na jeden albo dwa kesy zjesc.
Mokre wrzuca sie do brytfanki, soli, posypuje czosnkiem i ziolami (mieszanka wloska, albo prowansalska) i polewa oliwa. Zamieszac i do pieca.
Ziemniaki wkladam troche wczesniej, z 15-20 minut przed miesem, na 200-220 stopni, a potem zmniejszam temperature i pieke wszystko razem.
Zrobilam dzisiaj, z mala modyfikacja - przed samym robieniem sosu okazalo sie ze dziecko wypilo mi sok jablkowy wiec wpadlam na pomysl i zmiksowalam te upieczone jablka.
Podalam z pieczonymi kartofelkami i salata z sosem jogurtowym na slodko.
Bardzo dobre
A czy mogę zrobić te polędwiczki bez rozmarynu? Kupiłam wszystkie składniki, a rozmarynu nie było w Carrefurze, a nie miałam już siły iść gdzie indziej, jak myślicie, bardzo popsuje tym smak?
Rozmaryn jest pikantny, doskonaly do wieprzowiny. Z samymi jablkami byloby mdle.
Mam tez przepis na poledwiczki w pieprzu. Trzeba czyms doprawic zeby zlamac cukier i te jablka.
Jak sobie poradzilas? Moze mieszanka prowansalska?
Nie pamiętam co dokładnie dałam, ale na pewno tymianek i bazylię, smakowało nam bardzo, tylko ten sosik był troszkę mdły, następnym razem poszukam jednak tego rozmarynu i spróbuję dokładnego przepisu.