- Wrz 28, 2010
- 6
- 0
- 0
Pomidorki koktajlowe w zalewie octowej
1 kg pomidorkow koktajlowych
ZALEWA
2 liscie laurowe koper / taki do ogorkow /lub suszony
1 lyzka pieprzu czarnego w ziarnach
4 lyzki gozdzikow
3 papryczki CHILLI suszone lub marnowane lub swieże
1 litr octu
1 lyzka soli
100 ml wody
- umyc pomidorki, dokladnie wysuszyc, ponakłuwac wykalaczką i wlozyc do sloikow razem z papryką
- zagotowac ocet i wode razem z sola MOZNA WRAZ Z ZALEWA ZAGOTOWAĆ WSZYSTKIE PRZYPRAWY oprócz papryki, gotowac przez 5 minut, zdjac z ognia i troche przestudzic
- zalac pomidorki uzyskana zalewa i zamknac sloiki
Sa znakomitym dodatkiem do mies pieczonych lub gotowanych, a takze serow i do wódki jako zakąska .....
1 kg pomidorkow koktajlowych
ZALEWA
2 liscie laurowe koper / taki do ogorkow /lub suszony
1 lyzka pieprzu czarnego w ziarnach
4 lyzki gozdzikow
3 papryczki CHILLI suszone lub marnowane lub swieże
1 litr octu
1 lyzka soli
100 ml wody
- umyc pomidorki, dokladnie wysuszyc, ponakłuwac wykalaczką i wlozyc do sloikow razem z papryką
- zagotowac ocet i wode razem z sola MOZNA WRAZ Z ZALEWA ZAGOTOWAĆ WSZYSTKIE PRZYPRAWY oprócz papryki, gotowac przez 5 minut, zdjac z ognia i troche przestudzic
- zalac pomidorki uzyskana zalewa i zamknac sloiki
Sa znakomitym dodatkiem do mies pieczonych lub gotowanych, a takze serow i do wódki jako zakąska .....
Ostatnią edycję dokonał moderator: