Pomidorki koktajlowe w zalewie octowej

Wrz 28, 2010
6
0
0
Pomidorki koktajlowe w zalewie octowej

1 kg pomidorkow koktajlowych
ZALEWA
2 liscie laurowe koper / taki do ogorkow /lub suszony
1 lyzka pieprzu czarnego w ziarnach
4 lyzki gozdzikow
3 papryczki CHILLI suszone lub marnowane lub swieże
1 litr octu
1 lyzka soli
100 ml wody



- umyc pomidorki, dokladnie wysuszyc, ponakłuwac wykalaczką i wlozyc do sloikow razem z papryką
- zagotowac ocet i wode razem z sola MOZNA WRAZ Z ZALEWA ZAGOTOWAĆ WSZYSTKIE PRZYPRAWY oprócz papryki, gotowac przez 5 minut, zdjac z ognia i troche przestudzic
- zalac pomidorki uzyskana zalewa i zamknac sloiki
Sa znakomitym dodatkiem do mies pieczonych lub gotowanych, a takze serow i do wódki jako zakąska .....
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
Zmień avatar, ten który uzywasz jest Smoka Milusia i baaaaardzo proszę żebyś uzył własnego.
 

Hanka145

Well-known member
Kwi 15, 2005
1,483
71
48
Ja mysle, ze tu jest jeszcze jeden powazny blad - 4 lyzki gozdzikow? To chyba z rozpedu i pewnie mialo byc 4 gozdziki, a nie 4 lyzki i moim zdaniem 4 gozdziki na 1 kg. pomidorkow to w sam raz. Reszta sie zgadza moim zdaniem po poprawce wody i octu.