- Sty 24, 2006
- 1,462
- 0
- 36
pomidory kroimy w plasterki,lub ćwiartki-jak kto woli,układamy na półmisku
polewamy sosem:
2 garści orzechów włoskich siekamy dosyć drobno
do tego przeciskamy przez praske 4 ząbki czosnku
mieszamy z jogurtem naturalnym( ja daję taką dobrą szklankę,ale to zależy od tego czy wolicie żeby był raczej gęsty czy rzadszy),dodać soli do smaku(raczej sporo) i odrobinkę pieprzu
uwagi-sos najlepiej jest zrobić na ok 2-3 godziny przed podaniem i wstawić do lodówki żeby sie smaki 'przegryzły'.Świetnie komponuje się z grillowanym mięsem.A no i jeszcze jedna-najlepsze z takimi letnimi pomidorkami pachnącymi słońcem i ogródkiem
pychota-znika błyskawicznie
polewamy sosem:
2 garści orzechów włoskich siekamy dosyć drobno
do tego przeciskamy przez praske 4 ząbki czosnku
mieszamy z jogurtem naturalnym( ja daję taką dobrą szklankę,ale to zależy od tego czy wolicie żeby był raczej gęsty czy rzadszy),dodać soli do smaku(raczej sporo) i odrobinkę pieprzu
uwagi-sos najlepiej jest zrobić na ok 2-3 godziny przed podaniem i wstawić do lodówki żeby sie smaki 'przegryzły'.Świetnie komponuje się z grillowanym mięsem.A no i jeszcze jedna-najlepsze z takimi letnimi pomidorkami pachnącymi słońcem i ogródkiem
pychota-znika błyskawicznie