Przepis ten podała mi koleżanka, która jadła te ciasteczka u innej koleżanki, itd. Gorąco polecam, bo są naprawde bardzo, bardzo proste:
Składniki:
2 szklanki mąki
1 kostka masła
1 serek homogenizowany
Sposób:
Wszystkie składniki należy zagnieść (trwa to ok 3 minuty).
Następnie wałkuje się po kawałku, tnie na kwadraty, albo wycina się kółka jak na pierogi i faszeruje czym się chce: brzoskwinią, marmoladą, bananem, jabłkiem, twarogiem, wisniami lub tak jak paszteciki do barszczu: mięsem, masą grzybową, grzybami z kapustą itp. zalepia się albo jak pierogi albo "na koperty".
Układa się na blasze, piecze ok. 30 minut w 180 stopniach. Można podawać jako paszteciki na ciepło lub jako deser na zimno - dobrze jest osypać cukrem pudrem.
Robi się szybko, czysto, wałkuje łatwo, ciasto jest bardzo plastyczne.
same zalety!
Ania
Składniki:
2 szklanki mąki
1 kostka masła
1 serek homogenizowany
Sposób:
Wszystkie składniki należy zagnieść (trwa to ok 3 minuty).
Następnie wałkuje się po kawałku, tnie na kwadraty, albo wycina się kółka jak na pierogi i faszeruje czym się chce: brzoskwinią, marmoladą, bananem, jabłkiem, twarogiem, wisniami lub tak jak paszteciki do barszczu: mięsem, masą grzybową, grzybami z kapustą itp. zalepia się albo jak pierogi albo "na koperty".
Układa się na blasze, piecze ok. 30 minut w 180 stopniach. Można podawać jako paszteciki na ciepło lub jako deser na zimno - dobrze jest osypać cukrem pudrem.
Robi się szybko, czysto, wałkuje łatwo, ciasto jest bardzo plastyczne.
same zalety!
Ania