Joanna @ 10 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1487585Kasho, ja bym zaryzykowała. Cukier oprócz słodyczy dodaje ciastu płynnej objętości, więc gdyby bez niego było za gęste, dołożyłabym jedno jajko.Dziękuję Joannojeszcze będę kombinować co zamiast glutenu ale pierwszy piernik z mąką pszeniczną zrobimy
eh, już zapomniałam jak smakuje ciasto
kasha @ 9 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1487463Zapytanie mam.
Czy piernik ten można zrobić bez cukru tylko z samym miodem?
Nie używam od dość dawna cukru ani mąki ale mąkę raz w roku w kawałeczku piernika by się zjadło
Boję się, że może nie podnieść się bez cukru i będzie zakalec
bardzo proszęKochana, jak cukru jeszcze nie wywmyslili to juz pierniki piekli, na samym miodzie !
Joanna @ 10 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1487652Kasho, część mąki pszennej śmiało możesz zastąpić żytnią i orkiszową.Oj nie za bardzo bo to też glutenjakoś możę z kaszą jaglaną, hmmm, choć już mi ona nosem wychodzi
qd @ 10 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1487673Kochana, jak cukru jeszcze nie wywmyslili to juz pierniki piekli, na samym miodzie !Ha! no właśnie
kasha @ 10 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1487685Oj nie za bardzo bo to też glutenjakoś możę z kaszą jaglaną, hmmm, choć już mi ona nosem wychodziZamiast glutenowej maki wez tapioke i make kukurydziana oraz migdaly mielone.
qd @ 10 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1487731Zamiast glutenowej maki wez tapioke i make kukurydziana oraz migdaly mielone.Migdaaaałyna samą myśl się zaśliniłam
pysia
kasha @ 10 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1487638Dziękuję Joannojeszcze będę kombinować co zamiast glutenu ale pierwszy piernik z mąką pszeniczną zrobimy
eh, już zapomniałam jak smakuje ciastoJoanna @ 10 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1487652Kasho, część mąki pszennej śmiało możesz zastąpić żytnią i orkiszową.Upieklam z maka zytnia i pszenna (80 proc i 20 proc, obie pelnoziarniste) i upieklam z maka zwykla pszenna. Pierwszy wariant jest zdecydowanie za suchy, nadaje sie tylko do przekladania i nasaczania, ale na smak jest bardzo dobry. Natomiast wariant oryginalny jest wspanialy! Dziekuje za przepis
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia