Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
jaka konsystencje powinno miec to ciasto po wyrobieniu? :| musialam podsypywac maka co chwile bo mi sie kleilo do rak i stolnicy :/
najpierw mikserem probowalam, ale nie bardzo wiem ile trwa mikserem wyrobienie i jak powinno wyglada po
wiec sobie darowalam po 5 minutach i zaczelam recznie.. wyrobilam kulke, ale no nie wiem... czy to sie ma kleic czy nie ma kleic.. czy co.... teraz rosnie ...
prawdopodobnie rośnie ja też wsypałam trochę więcej mąki niż jest w przepisie, ale wyszły b.smaczne. Ciasto po wyrobieniu jest gładkie i trzeba go zostawić w cieple żeby sobie podrosło.
rosnie :d moze nie podwoilo jeszcze objetosci ale w lazience lezy przytulone do kaloryfera dopiero 40 minut dam mu jeszcze 20 i ide sie bawic z walkiem
Zrobiam w końcu. Z marmieladą i częśc bez. I te solo zdecydowanie bardziej mi smakują. Faszerowane są zbyt słodkie, a podzielenie ciasta na 24 kawałki spowodowało, ze wyszły zbyt duże jak na nadziewane. Za to puste są cudne- puszyste, zgrabniutkie, pyszne potraktowane masełkiem po przekrojeniu.
Gdyby ktoś mi kiedyś powiedział, że z takim zamiłowaniem będę przegladała przepisy,gotowała i testowała nowe to powiedziałabym...
wszystko przez to forum właśnie