owieczka @ 30 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=404167przymierzam sie do nich jutroPrzymierzaj się Owieczko, mam nadzieję, że stwierdzisz, ze było warto. Zresztą, rogaliki są dosć tanie, a i czasu przy nich niewiele stracisz Na tą porę roku polecam z jabłuszkami i cynamonem, na wierzch oczywiście lukier, to on daje cały urok Powodzenia.
owieczka @ 1 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=404599Pierwsza czesc rogalikowej story
Druga część rogalikowego story:Owieczko, piękne Ci wyszły, slicznie zrumienione, gratuluję i mam nadzieję, że smakowały. Wyglądaja jak wyrób z cukierni. Przepraszam, że nie odpisałam Ci na temat wyrastania, moje wcale nie są zostawiane do wyrastania, tylko po zagnieceniu ciasta daję mu trochę odpocząć przez kilka minutek, a potem zanim wyrobię całą blachę i posmaruję jajkiem to są gotowe do pieczenia. Ja je koniecznie lukruję, to dopiero nadaje im uroku. Jak ktoś boi się słodkiego lukru to można zmieszać sok z cytryny z cukrem pudrem, ale lukier obowiązkowy
tillandsja @ 3 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=405632oooo dzieki, a ile to bedzie na sypane? wiem, ze gdzies na forum jakbym pogrzebala znalalazlabym, ale... noooo innym tez sie przyda no niedzieki jeszcze raz za odzewChodzi oczywiście o drożdże swieże, tylko ja niestety nie umiem Ci powiedzieć ile to będzie suchych;( Po prostu ja wszystko robię na świeżych. Ale może na opakowaniu będziesz miała ile użyć na pół kilo mąki? Mam nadzieję, ze Ci wyjdą piękne i smaczne rogale
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia