Rogaliki migdałowe

lemina

Member
Kwi 23, 2006
1,690
0
0
Składniki:
  • ciasto francuskie (ok 600g)
Nadzienie:
  • 200g zmielonych migdałów
  • 2-3 krople olejku migdałowego
  • 100g cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki mleka
Wszystkie składniki na nadzienie dobrze wymieszać. Ciasto francuskie rozwałkować, pociąć na trójkąty. Na jednym końcu nakładać farsz i zwijać. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować mlekiem. Piec ok 20 min w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni.

Przygotować lukier:
  • 100g cukru pudru
  • 1,5 łyżki soku z cytryny

Ciepłe rogaliki smarować lukrem.

Jakieś zdjęcia dla zachęty:




Nie muszę chyba pisać, że szybko znikają?
icon_smile.gif


Smacznego albo jak mawiają w tych stronach: "En Guete"
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
OT będzie. Lemino, fajnie Cię znowu tu widzieć.
 

lemina

Member
Kwi 23, 2006
1,690
0
0
Właśnie siedzą w piekarniku
icon_smile.gif
I znowu mam ślinotok... Może jednak ktoś się skusi, żeby je zrobić
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: