Hej Kermidt
Ja przyrządzam rybkę w podobny sposób, ale podam swoją wersję:
miałam w zamrażarce mintaja, więc 2 filety z mintaja
oliwa z oliwek
cebulka
1 jajo
mąka do panierki
ząbek czosnku
sól, pieprz
parmezan
sos sojowy
puszka pomidorów pokrojonych w kosteczkę lub całych - rozpadną się podczas duszenia
ryż ugotowany na sypko
zielona bazylia
Rozmrażam rano rybkę, potem solę i posypuję świeżo zmielonym pieprzem i tak ona leżakuje przykryta folią spożywczą aż nadejdzie pora przyrządzania do obiadu
. Rybkę panieruję delikatnie w jajku i mące i od razu na lekko rozgrzaną patelnię z oliwą
Gdy rybka opieczona z dwóch stron dodaję cebulkę i posiekany czosnek
Następnie dodaję pomidory z puszki i skrapiam malą ilością sosu sojowego, w tym momencie podlewam oliwą, do smaku odrobinę soli i pieprzu i całe danie dusi się ok 12 min. Także rybka dusi się w sosie pomidorowym!
Na talerz serwuję kule ryżowe, rybkę w sosie pomidorowym, posypuję parmezanem i ozdabiam bazylią
Pychotka!